KNÄCKE

Inget är så smarrigt som svenskt tunnt knäcke. Jag gör alltid mitt eget av anis och fänkål.

Du behöver mjöl, vatten, gäst, anis samt fänkål.

Värm ugnen på 225 grader.

Lös först upp en halv gäst i en skål med 300ml vatten. Lägg i kryddorna, välj en krydda du gillar, och blanda därefter med mjöl.

Låt jäsa 1 h.

Kavla ut och skär små stimlor av degen.

Grädda i ugnen i ca 10 min.


There is nothing is as delish as Swedish thin crispbread. I always make my own of anise and fennel.

You need flour, water, guest, anise and fennel.

Preheat oven to 225 degrees.

Let half a guest solve itself in 300ml of water. Add in the spices, pick any you like, and then mix with flour.

Let the dough ferment for 1 h.

Roll out and cut small shreds of the dough.

Leave in the oven for more or less 10 minutes.

bild 1-5

The knäckebröd/Cripsbread

bild 2-4

You leave it in the owen with some salt on the top if you want the bread a bit sality… Too delish!

bild 3-5

Upclose

 

Enjoy your Swedish cripsbread!!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s